Het Klimaatweekend begint op 11 maart met een oproep tijdens het vrijdaggebed in moskeeën, en zal het hele weekend doorgaan met religieuze vieringen, voorbeden, berichten op sociale media en klokgelui in het hele land. Ze sluiten zich zondag 14 maart aan bij het landelijke Klimaatalarm om 15:00 uur. Het weekend wordt vanaf 15:10 uur afgesloten met een live streaming* van een dienst van de Groene Kerken.

Beroep op de politiek

klimaatalarm_iedereen8

De Werkgroep Klimaat & Geloof doet hiermee een beroep op de politiek om haar verantwoordelijkheid te nemen en grote vervuilende bedrijven aan het klimaatakkoord van Parijs te houden. Uit eerder onderzoek van I&O Research blijkt dat 91 procent van de Nederlanders dit vindt.

In de verschillende religies wordt het beschermen van de aarde als een religieuze waarde ervaren. De werkgroep Klimaat & Geloof sluit met dit weekend ook aan bij de wereldwijde klimaatactie van Greenfaith International, die tegelijk plaatsvindt met als motto Sacred People, Sacred Earth: een zegenspreuk die inspireert tot bewustwording en actie.

De Werkgroep Klimaat & Geloof is een initiatief van Milieudefensie, de Raad van Kerken, GroeneKerken, Groene moslims, NieuwWij, Kerken PKN Amsterdam, A Rocha, Micha Nederland, Laudato si’-werkgroep Nederland, Netwerk Katholieke vrouwen, Kerk in Actie.

Het Klimaatalarm

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een nieuw samenwerkingsverband van 11 organisaties: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. Inmiddels doen mensen al in meer dan 40 plaatsen mee met het Klimaatalarm.

 

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.

Advertentie

Kloostercast