Gerthe Lamers van de Beweging van Barmhartigheid (Charter for Compassion Netherlands), hoopt dat zoveel mogelijk geïnteresseerden willen overwegen om met haar en honderden andere mensen over de hele wereld op zaterdag 20 november mee te doen aan het virtuele Global Gala.

Geïnteresseerden kunnen online het programma raadplegen en een ticket kopen kan via deze pagina op de website van Charter for Compassion.

“Het principe van compassie ligt ten grondslag aan alle religieuze, ethische en spirituele tradities en roept ons op om ieder ander altijd te behandelen zoals we zelf behandeld willen worden,” zo luidt de visie van Charter for Compassion. “Ieder mens draagt het vermogen in zich om liefde, mededogen en vriendelijkheid te ontwikkelen. Compassie komt voort uit onze diepste wederzijdse afhankelijkheid en is essentieel voor menselijke relaties en een volwaardig mens-zijn. Compassie is de weg naar verlichting, en is onmisbaar voor de totstandkoming van een eerlijke economie en een vreedzame wereldgemeenschap.”

In 2019 verscheen een video naar aanleiding van tien jaar Charter for Compassion die hieronder te zien is.

Bron: www.youtube.com

Lees ook

Karen-Armstrong-portret-Timothy-Allen

Karen Armstrong: “Onze wereld gaat niet overleven als we zo doorgaan”

Karen Armstrong ontvangt een eredoctoraat aan de VU. Hoog tijd voor een diepte-interview.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.