kung9Hans Küng, decennialang een uitgesproken criticus van de Rooms-Katholieke Kerk, heeft bisschoppen en priesters opgeroepen om paus Franciscus meer te steunen in zijn werk om de kerk te hervormen. In zijn maandag verschenen boek Sieben Päpste (zeven pausen), schrijft Küng: “Als deze paus een omvangrijke hervorming van de kerk wil bewerkstelligen, dan kan hij dat niet alleen. Hij heeft voor zijn reformatiekoers onmiskenbaar de steun nodig van velen, niet alleen van de hervormingsgezinde groeperingen.”

Küng, inmiddels 87 jaar, heeft kritiek op degenen die zeggen dat paus Franciscus alleen iemand is van ‘de vele woorden’, zoals sommigen beweren. Küng wijst er op dat Franciscus bij het Instituut voor Religieuze Werken (de Vaticaanse Bank) al schoon schip heeft gemaakt. “Hij heeft met zijn duidelijke taal, zijn anticlericale levensstijl en zijn appel op het Evangelie de gehele atmosfeer in het roomse systeem van binnenuit grondig veranderd”, aldus Küng over paus Franciscus.

De Zwitserse theoloog, geboren in 1928, maakte in zijn leven zeven pausen mee: Pius XII (Pacelli), Johannes XXIII (Roncalli), Paulus VI (Montini), Johannes Paulus I (Luciani), Johannes Paulus II (Wojtyla), Benedictus XVI (Ratzinger) en nu Franciscus (Bergoglio).
Het boek Sieben Päpste telt vierhonderd pagina’s en is uitgegeven bij Piper Verlag. Prijs: 24 euro. Voor meer informatie: klik hier.

Bron: Frieschdagblad.nl

Nog geen reactie — begin het gesprek.