In hun werk spreken zowel Bergman als Gargard zich krachtig uit tegen onrecht en ongelijkheid. Ze gaan de confrontatie aan met de wereld om zich heen, durven vragen te stellen en ongemakkelijke gesprekken te voeren.

26 maart: in gesprek met Sunny Bergman
Sunny Bergman is documentairemaakster. Met haar werk doorbreekt zij taboes. Met Sunny gaan de deelnemers op 26 maart in gesprek over haar rol als ‘witte bondgenoot’. Op welke manier zet Sunny zich in in de strijd tegen racisme? Waar komt haar strijdlust vandaan? En welke tips heeft zij voor mensen die géén documentaires maken of boeken schrijven? Oftewel: hoe kun je op een kleine, toegankelijke manier bijdragen aan anti-racisme? Lees meer op deze pagina.

9 april: in gesprek met Clarice Gargard
Op 9 april praten de deelnemers met Clarice Gargard, journalist, programmamaker en presentator. Clarice houdt zich bezig met het bevragen van machtsstructuren en persoonlijk verzet. Ze noemt zichzelf onder meer social advocate. Hoe uit zich dat, en wat kunnen wij daarvan leren? Als boegbeeld van de anti-racismebeweging in Nederland neemt ze geen blad voor de mond. Welke prijs betaalt zij hiervoor en hoe houdt ze dit vol? Lees meer op deze pagina.

Het Witte Huiswerk – Uitnodiging voorjaar 2021
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.