De omgang met de dood is in Nederland gekleurd door hoe wij ons dagelijkse leven leiden. Niets is zo universeel als de dood, maar onze ideeën en uitvaartpraktijken zijn dat allerminst.

Britten prijzen de uitstekende horecavoorzieningen van onze crematoria, Duitsers en Denen kijken vol verwondering naar onze persoonlijke uitvaarten en creatieve vormen van asbestemming. Nergens ter wereld hebben zoveel mensen een uitvaartverzekering en krijgt euthanasie zo’n aandacht in de media. De uitvaartcultuur in Nederland is veelkleurig en bijzonder.

Hoe ziet de dood van tegenwoordig eruit? Het rijk geïllustreerde boek Dood – Wegwijs in de Nederlandse uitvaartcultuur van Claudia Venhorst en Brenda Mathijssen, dat eind volgende maand zal verschijnen, vertelt aan de hand van actuele thema’s over de menselijke ervaring en omgang met de dood, en brengt in beeld welke ontwikkelingen zich juist in Nederland voordoen.

Het boek is een uitgave van uitgeverij Parthenon in samenwerking met het Centrum voor Thanatologie – hét kenniscentrum over de dood in Nederland – en de grote landelijke uitvaartorganisaties Yarden en DELA.

 

Boekgegevens:
180 pag., 20 x 26 cm, € 22,90 | Geïllustreerd, ISBN / EAN: 9789079578856.

Klik hier voor o.a. de inhoudsopgave en een gratis voorpublicatie.

Bron: Uitgeverij Parthenon

Greco Idema

Greco Idema

Eigenaar Bureau Intermonde

Greco Idema is eigenaar van Bureau Intermonde, een interreligieus advies- en organisatiebureau. De afgelopen jaren ontwikkelde hij (soms …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.