Deze lijst met misstanden moet uiteraard aangepakt en opgelost worden, niet uitgebreid en geïntensiveerd. Daar Schoof medeverantwoordelijk is voor een deel van deze misstanden, is juist die vrees sterk aanwezig bij de moskeekoepels.

“De grondrechten van moslims staan al enige tijd onder druk en met de komst van deze premier, die nota bene leiding moet geven aan een coalitie waar de PVV de lakens uitdeelt, is het toch een beetje alsof een stel vechtersbaasjes nu ook van een boksbeugel wordt voorzien”, aldus het samenwerkingsverband.

Het was, zo stellen de moskeekoepels, Schoof die in zijn vorige functies bij onder meer de AIVD en de NCTV de grenzen van de rechtsstaat opzocht en daar ook meer dan eens over heenging. “Het handelen van de AIVD onder Schoof, inzake het Haga Lyceum, werd door de toezichthouder (CTIVD) bestempeld als ‘onrechtmatig’, als secretaris generaal op het Ministerie van Justitie & Veiligheid was Schoof medeverantwoordelijk voor het etnisch profileren en discrimineren van asielzoekers en in zijn tijd bij de NCTV ging men haar boekje te buiten door te infiltreren en te spioneren in moskeeën.”

De combinatie van een premier Schoof en een kabinet dat steunt op partijen die geloven dat de islam bestreden moet worden, dat de godsdienst antisemitisme leert en zelfs dat de ziel van moslims antisemitisch is, belooft volgens de K7 weinig goeds. “In een volwassen, democratische rechtsstaat zouden burgers niet moeten vrezen voor een aanstaand premier en een nieuw kabinet. Dit is inmiddels helaas wel het geval.”

Het samenwerkingsverband roept daarom de aanstaande premier op om deze vrees met alle macht weg te nemen, de grondwet te respecteren en in te zetten op een nieuwe, positieve relatie met de moslims in Nederland. De vraag is hoe en wanneer Schoof dit serieuze signaal vanuit islamitisch Nederland oppakt.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.