Rabbijn Soetendorp was voor Nederland ook betrokken bij de start van het Charter for Compassion in 2009. Sindsdien is het Charter for Compassion uitgegroeid tot een grote compassiebeweging waaraan inmiddels 54 landen meedoen (en 450 ‘compassiesteden’). In Nederland is het Handvest voor Compassie begin dit jaar samengegaan met de Beweging van Barmhartigheid.

Op 20 november houdt het Charter for Compassion een virtueel ‘global gala’ dat via internet wordt uitgezonden en door iedereen die dat wil kan worden bijgewoond. Het gala staat stil bij wat er in de afgelopen jaren wereldwijd bereikt is, er zijn vooraanstaande sprekers, bijzondere muzikanten en er worden ‘humanitaire prijzen’ uitgereikt. Onder de sprekers Karen Armstrong, initiatiefnemer van het Charter en de Dalai Lama. De Nederlandse Beweging van Barmhartigheid wordt vertegenwoordigd door het bestuurslid Gerthe Lamers.

In de aankondiging van het gala staat te lezen: “Negen bijzondere mensen die ons inspireren met hun compassievolle leven zullen daar worden geëerd met een humanitaire prijs. Karen Armstrong, de oprichtster van het Charter for Compassion, zal ons uitnodigen om een blik te werpen op de wereld in de toekomst. Rabbijn Soetendorp zal ons eraan herinneren dat het tijd is voor ‘tikkun olam’, tijd om de wereld te verbeteren. Elke minuut van het gala zal indrukwekkend zijn. De stem van de Israëlische zangeres Shani, die optreedt met haar muzikale partner Noam, zal je zeker bij blijven als ze zingt over oprechte barmhartigheid. Tot slot kun je ook luisteren naar de Australische zanger Lior die zal optreden met het Sydney Symphonie Orkest.”

Lees ook

karen en dalai

Global Gala van Charter for Compassion op 20 november

Deelname aan wereldwijde bijeenkomst voor compassie is mogelijk

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.