Het filmfestival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Naast de films vinden bij Het Ketelhuis en Podium Mozaïek in Amsterdam ook paneldiscussies en Q&A-sessies met de filmmakers plaats.

Vanaf het begin van de coronapandemie schoot het aantal anti-Aziatisch racisme incidenten omhoog. Politiegeweld tegen zwarte mensen en mensen van kleur werd zichtbaarder en resulteerde in wereldwijde protesten, stelt de organisatie. Gender gerelateerd geweld en discriminatie tegen LHBTI-gemeenschappen blijft toenemen, en andere vormen van racisme en discriminatie zijn duidelijker naar voren gekomen.

humans-of-film-festival_poster
Beeld door: 2021 Kin Mok | Mik Ontwerpers, 2021 Nathalie Sital | Magin.Design

“We moeten altijd praten over racisme en discriminatie. Dit festival in Amsterdam West, door Amsterdam West geeft daar op een hele positieve manier vorm aan. Het eerste jaar, in 2020, was meteen een dubbele test voor het festival, met én een debuut én dat in een jaar van de pandemie. Ik ondersteun dit festival daarom van harte en hoop dat het dit jaar zoals gepland kan doorgaan”, zegt Fenna Ulichki, voorzitter van het dagelijks bestuur in Amsterdam-West.

Het festival biedt in drie dagen veertien feature films en meer dan veertien korte films aan. De openingsfilm Unapologetic van Ashley O’Shay volgt twee jonge vrouwen die zich inzetten als leiders van de Movement for Black Lives beweging nadat een vriendin door politiegeweld om het leven komt.

De films die vertoond worden, maken kans op de Jury Award for Best Feature. De jury bestaat uit filmmaker Yan Ting Yuen, directeur van het International Queer & Migrant Filmfestival Chris Belloni en Ray Blinker, Directeur en producent bij Tulsa Studios.

Meer informatie is te vinden op de website van het filmfestival.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.