Misschien geef jij als student gratis bijles om zo bij te dragen aan minder kansenongelijkheid of help je meiden met een vluchtelingenachtergrond om te participeren in de samenleving. Fonds Kerk en Wereld wil jongeren en jongerenorganisaties uitdagen om hun plannen concreet te maken en in actie te komen. Alle wereldverbeteraars worden beloond met het gratis Wereldverbeteraarsdiner.

Jongeren waarderen jongerenprojecten

Van 13 oktober 2022 tot en met 31 januari 2023 kunnen jongeren en jongerenorganisaties hun projectplan indienen via jongerenprijs.nl. Na de sluitingsdatum ontvangen deelnemers een uitnodiging om een mening te geven over de andere inzendingen. Daarna is deelname definitief en ontvangen deelnemers hun toegangsbewijs voor het Wereldverbeteraarsdiner.

Wereldverbeteraarsdiner

Woensdag 19 april 2023 ontmoeten alle wereldverbeteraars elkaar tijdens het Wereldverbeteraarsdiner. Tijdens een heerlijk diner op een centrale locatie ontvangt iedere wereldverbeteraar feedback op het ingediende plan door andere wereldverbeteraars en juryleden. De tien projecten die de meeste stemmen ontvangen krijgen ieder € 1.000,-. De hoofdprijs van € 10.000,- gaat naar het meest innovatieve project.

Meedoen?

Ben je jongere of maak je deel uit van een organisatie die werkt voor, door of met jongeren van 12-35 jaar? En heb jij een plan dat aansluit bij een van de drie onderstaande thema’s van Kerk en Wereld? Download het deelnemersplan op jongerenprijs.nl, vul het in en ding mee naar de Jongerenprijs 2023. Je plan moet voldoen aan een of meer van de drie thema’s van Kerk en Wereld:
·       Verbinden
·       Christelijk geloof actualiseren of praktiseren
·       Ontmoetingen tussen levensbeschouwingen
Kijk voor de volledige omschrijving en criteria op kerkenwereld.nl.

Fonds Kerk en Wereld

De Jongerenprijs is een tweejaarlijks initiatief van Kerk en Wereld. Hiermee stimuleert het fonds jongeren om – vanuit christelijke inspiratie – de wereld mooier te maken met projecten op het grensvlak van geloof en samenleving.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.