Het symposium, getiteld Interfaith Call for Ecocide Law,  wordt georganiseerd door een aantal Zweedse organisaties, waaronder het bisdom van Stockholm en de Christian Council of Sweden. “Ecocide law is a possible, practical and powerful step to protect the living world”, schrijven de vier organisatoren in een verklaring.

De organisatoren uiten hun bezorgdheid over de klimaatverandering. Met het initiatief willen ze religieuze en spirituele leiders zover krijgen dat zij zich uitspreken om ecocide strafbaar te laten stellen. Het internationaal strafhof in Den Haag zou dit moeten doen.

Als ecocide strafbaar wordt, kan dit zorgen voor extra druk op regeringsleiders om maatregelen voor het klimaat te nemen, stellen de initiatiefnemers.  Meer informatie over het online symposium is te vinden op de website van Faith for ecocide law.

Bewustwording

De organisaties willen ook meer bewustwording voor het verlies van biodiversiteit creëren. In Stockholm is in 2022 een VN-conferentie over dat onderwerp. De interreligieuze coalitie verklaart zeer bezorgd te zijn over de voortgaande vernietiging van de aarde. Om grote schade en ecocide te voorkomen moet er een wereldwijd antwoord komen. Het erkennen van ecocide als misdaad is daarin volgens hen een belangrijke stap.

religies voor ecowetgeving
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.