“Voordat we naar buiten gaan om ons aan te sluiten bij de Klimaatmars om overheid en bedrijven luid op te roepen tot serieuze en grondige veranderingen, willen we eerst luisteren naar elkaars stem en die in onszelf,” zegt Elske Scholte van de organisatie. Wie wil kan na de viering achter een spandoek lopen ‘De aarde klaagt ons aan..’ met symbolen van de verschillende levensbeschouwingen die in de kerk het woord hebben gehad. Het Grote Klimaatkoor-en orkest en het Klein Klimaatkoor en de Flamenco-rebels zullen optreden. Evan Bogerd bespeelt het orgel.

FDhbdxEXoAA2TN_
Klimaatmars 2021 in Amsterdam

Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk: “Het maakt niet uit welke levensbeschouwing je aanhangt, de klimaatcrisis raakt ons allemaal en verbindt ons om die reden. We willen politici laten zien dat het tijd is voor rechtvaardig klimaatbeleid.” Vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwingen werken aan de viering mee. Ook zijn kunstenaars betrokken bij het thema ‘Stilte in de storm’.

De route van de klimaatmars begint op de Dam, dus niet ver van de Westerkerk. De Mars voor Klimaat & Rechtvaardigheid vindt plaats op een cruciaal moment, vlak voor de verkiezingen op 22 november. De organisatie van de mars ligt bij de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van verschillende klimaatorganisaties.

De bijeenkomst in de Westerkerk zal te volgen zijn via een livestream via www.westerkerk.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.