Dat is geen overbodige luxe. Technisch gezien kun je tegenwoordig binnen een seconde contact hebben met iemand aan de andere kant van de wereld, maar in de trein staart iedereen op zijn eigen schermpje.

Beoefen je vipassana-meditatie en word je niet alleen geïnspireerd door het boeddhisme, maar ook door een of meer andere religies? Dan is deze retraite voor jou bedoeld. Waar zit de vreugde en waar de pijn van het combineren van verschillende religies? Waarin verschillen we, wat hebben we gemeen en wat kunnen we van elkaar leren?

Hoe kunnen we met elkaar verder om deze wereld tot een plek te maken waar iedereen zich veilig voelt? Een plek waar verbinding centraal staat en verschil ons niet verdeelt?

We zullen stil zijn en mediteren. We luisteren ook naar ervaringsverhalen van mensen met diverse religieuze achtergronden (boeddhisme gecombineerd met christendom, jodendom, hindoeïsme en islam), doen insight dialoque-oefeningen begeleid door Inez Roelofs en zingen religieuze liederen uit diverse tradities onder leiding van Andrea Hauser. ’s Avonds zijn er overwegingen van Jotika Hermsen en predikant Sietse Visser. We sluiten de retraite af met een meditatieve, interreligieuze viering.

Meer informatie/ aanmelden

Periode: 2-7 november 2018, aankomst vrijdagmiddag, vertrek woensdag na de lunch
Locatie: Internationaal Theosofisch Centrum Naarden, Valkeveenselaan 19 in Naarden (www.itc-naarden.org)
Kosten: 265 euro, inclusief een exemplaar van het tijdschrift MiX, over flexibel geloven
Meer informatie: Frieda Pruim, fpruim@telfort.nl
Opgave: via de website van Sangha Metta.

Bron: Helma Ton, Aandachtsontwikkeling | Individuele Mindfulnesstraining en Deep Listening

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.