Tot de deelnemers behoren de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, Italiaans minister van Binnenlandse Zaken, Luciana Lamorgese, de speciale adviseur van de secretaris-generaal van de VN, Jeffrey Sachs, en de Tanzaniaanse minister van Buitenlandse Zaken, Liberata Mulamula.

Paus Franciscus zal persoonlijk deelnemen aan de slotceremonie van de bijeenkomst, die op donderdag 7 oktober in de middag (17.00-18.00 uur) voor het Colosseum zal worden gehouden. Hij zal het oecumenisch gebed van de christenen voorgaan, alvorens zich te voegen bij de leiders van andere wereldgodsdiensten, zoals de groot-imam van de Al Azar-universiteit (Caïro), Al Tayyeb, Oecumenisch patriarch Bartholomeüs I en de voorzitter van de Conferentie van Europese Rabbijnen Pinchas Goldschmidt, samen met vertegenwoordigers van boeddhisme en hindoeïsme. De slotceremonie zal worden ingeleid door Andrea Riccardi, stichter van de Gemeenschap van Sant’Egidio, en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ook Eerste Minister van Italië Mario Draghi is uitgenodigd.

De bijeenkomst wordt bijgewoond door mensen van alle leeftijden uit heel Europa, waaronder Nederland. Het evenement wordt volledig live uitgezonden op deze website. Hier vindt u ook alle updates en het programma.

BACKSTAGE_Incontro_internazionale_Popoli_Fratelli_Terra_Futura_Religioni_e_Culture_in_Dialogo_ROMA_67_ottobre_2021_1
Medewerkers in Rome treffen op 5 oktober voorbereidingen

Jaarlijks organiseert Sant’Egidio een ontmoeting in de ‘geest van Assisi’, in lijn met de historische ontmoeting tussen leiders van wereldgodsdiensten die Johannes Paulus II in 1986 samenriep. De ontmoeting vindt dit jaar plaats na een periode die gedomineerd werd door de gezondheidscrisis als gevolg van de Covid-19-pandemie, maar ook door de vele conflicten die nog steeds plaatsvinden in grote delen van de wereld, door de klimaatcrisis en de humanitaire crisis met duizenden vluchtelingen die noodgedwongen hun land verlaten, zoals onlangs in Afghanistan.

Lees ook

Gerd Altmann Pixabay

Sant’Egidio Nederland: “Voorkom een botsing van beschavingen”

Beweging wil nieuwe, gevaarlijke vormen van instrumentalisering van godsdienst vermijden

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.