Naast het tafelgesprek met wetenschappers, experts en kosmopolieten, leren de deelnemers met ‘virtual reality’ om in de leefwereld en voetsporen van een ander te treden om zo tot meer herkenning en erkenning te komen. Spoken word artist Atta de Tolk vat dit eerste deel van het programma samen om de gedachten en emoties te verwoorden met een mix van taal, creativiteit en inspiratie.

Na een korte pauze (van 15.00 tot 15.15 uur) krijgt het programma een vervolg met een masterclass door neurowetenschapper dr. Marcia Goddard over werkvloergedrag. Zij gebruikt haar academische kennis onder andere om bedrijven te helpen een cultuur te creëren waarin iedereen optimaal tot zijn of haar recht komt.

unnamed

Talkshow ‘Equal Reality’ 14.00 - 15.00 uur

Nadia Moussaid_
Nadia Moussaid

Nadia Moussaid is journalist en programmamaker. Haar missie is om verdiepende journalistieke series te maken, die net dat stapje verder gaan en de kijker wakker schudden. Maar ook humor is haar niet vreemd en ze schuwt in haar presentaties nooit de lach.

Halleh Ghorashi is een autoriteit op het gebied van Diversiteit en Inclusie.  Ze is kroonlid van de Sociaal Economische Raad en staat bekend om haar vernieuwende combinaties van experimentele kwalitatieve methoden, discoursanalyse en narratieve benaderingen.

Karlijn van den Berg is hoofd Talent binnen HR binnen ABN AMRO en heeft Diversiteit & Inclusie binnen haar portefeuille. Ook houdt ze zich bezig met leadership en executive aanname.

Jurriaan Omlo
Jurriaan Omlo

Jurriaan Omlo promoveerde met zijn onderzoek naar de perspectieven van Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen op integratie en uitsluiting. Hij is eigenaar van onderzoeksbureau Bureau Omlo waar hij samen met anderen diverse studies verrichtte naar racisme en discriminatie. Vorig jaar kwam zijn boek ‘Verzetten, vermijden of veranderen? Reageren op discriminatie en stigmatisering’ uit.

Karin Lachmising is projectleider binnen Critical Mass waar zij zich met VR inzet om een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving waar ruimte ‘aan tafel’is voor elke stem. Hoe is het om in andermans schoenen te staan? Door middel van virtual reality is het mogelijk om inzichten te krijgen in verschillende situaties van sociale uitsluiting. Middels de installatie ‘Met Andere Ogen’ kan zo het gesprek op gang worden gebracht over onderwerpen als racisme, uitsluiting en discriminatie. We krijgen een sneak preview van deze VR experience via Critical Mass.

Atta de Tolk, Spoken Word Artist
Hij is schrijver, woordkunstenaar en verhalenverteller.  Atta de Tolk is een bruggenbouwe pur sang en is het zijn missie om iedereen te inspireren. Atta werkt vanuit de overtuiging dat alles te bereiken is wanneer talent en motivatie elkaar aanvullen. Zijn intense en persoonlijke manier van communiceren brengt gegarandeerd energie teweeg.

Deel II programma: Masterclass werkvloergedrag

dr. Marcia Goddard
dr. Marcia Goddard

Bruggen slaan tussen de wetenschap en de werkvloer: dat is de missie van neurowetenschapper dr. Marcia Goddard. Een aantal jaar geleden verliet ze de academische wereld met een hoop kennis over werkvloergedrag: hoe creëer je een bedrijfscultuur waarin iedereen optimaal tot zijn of haar recht komt? Deze academische expertise zet ze nu in om organisaties te helpen groeien.

Onderwerpen waarover ze adviseert zijn onder andere diversiteit en inclusie, mentale gezondheid, recruitment, performance management en het bouwen van high performing teamsNaast haar consultancywerk, was ze Head of Science & Innovation bij uitzendbureau YoungCapital en Head of People & Culture bij Tony’s Chocolonely. In januari 2022 start ze als Chief Corporate Officer bij The Contentment Foundation, een non-profit die werkt met grote, internationale organisaties aan uitdagingen op het gebied van welzijn, diversiteit & inclusie en mentale gezondheid.

Aanmelding
De bijeenkomst is op vrijdag 28 januari van 14.00 – 16.30 uur en is in het Nederlands. Meld je voor 25 januari aan via onderstaande button. De link maakt een e-mailbericht aan naar de afdeling events van Agora Network.

Ik meld mij aan

Bekijk ook

Agora carrousel AMINA

Branding movie vertelt ‘magisch verhaal’ van Agora Network

Diversiteit en inclusie op de werkvloer vormen een verrijking voor iedereen

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.