Op de website staat vermeld:

“Het bestuur van SBN bereikte het bericht dat op dinsdag 23 april is overgegaan naar de sfeer van het licht Murshid Karimbakhsh Witteveen. Wij zijn dankbaar voor het vele dat hij voor de Soefi Beweging heeft betekend. Wij wensen zijn familie en naasten, zijn moerieds en allen die zich met hem verbonden voelen kracht en licht toe. Binnenkort volgt er uitgebreidere informatie over zijn leven, zijn betekenis voor de Soefi Beweging en zijn werkzaamheden. Gert van der Zande (voorzitter) Soefi Beweging Nederland.”

Minister van Financiën

Van juli 1963 tot april 1965 was Witteveen minister van Financiën in het kabinet-Marijnen. Na de val van dit kabinet keerde hij tot 1967 terug in de Tweede Kamer. Van april 1967 tot juli 1971 was Witteveen voor de tweede keer minister van Financiën, ditmaal in het kabinet-De Jong. In deze ambtsperiode voerde hij ter uitvoering van de btw-richtlijn van de Europese Economische Gemeenschap de btw in Nederland in.

MH17

Witteveen is de zoon van de architect Willem Gerrit Witteveen en de vader van de jurist, politicus en hoogleraar Willem Witteveen, die in 2014 samen met zijn vrouw en dochter omkwam als passagier van MH17. Witteveens vrouw overleed in 2006, een andere zoon overleed in 2012. Tevens is Witteveen een kleinzoon van wethouder Floor Wibaut.

Soefi

De oud-minister was een soefi. De beweging achter het universeel soefisme accepteert alle religies. In een zeer recent interview met de Volkskrant werd hem gevraagd of hij uitzag naar de dood. “Nee hoor, ik vind het leven nog interessant, ik heb er geen haast mee. Ik leef zolang het nodig is. Zolang ik nog een taak voor mezelf zie”, antwoordde hij.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.