“Nadia staat dit jaar op nummer 1 in De Kleurrijke Top 100 omdat ze staat voor de nieuwe generatie vrouwen van kleur in de media. Zij is wat ons betreft het gezicht van verandering en de personificatie van talent, vrouwelijk leiderschap, intellect en verbinding. Zolang Nadia in de media werkt, maakt zij zich hard voor diversiteit, feminisme en gelijkwaardigheid en zij is met haar antropologische benadering van actuele zaken altijd spot on. Ze is een voorbeeld voor veel vrouwen die in de media willen werken, of in de media werkzaam zijn en staat met beide journalistieke benen in de samenleving; in tijden van polariserende media is zij overal waar zij komt – of het nu AT5, KRO-NCRV of nu de VPRO is – een verademing,” aldus de hoofdredactie van De Kleurrijke Top 100.

Nadia over haar nummer 1 positie in De Kleurrijke Top 100: “Ik ben ontzettend blij met de prijs. Ik hoop dat ik andere mensen hiermee kan inspireren om hun dromen na te jagen. Binnen of buiten de media. Wat ik altijd een treffende quote vind van Marian Wright Edelman: ‘you cant be what you cant see’. Rolmodellen en zichtbaarheid zijn echt heel belangrijk. We zijn er nog niet in Nederland maar deze lijst helpt zeker!”

De Kleurrijke Top 100 is een jaarlijkse ranking van Nederlanders die het antwoord zijn op de andere status quo lijsten en waarbij social disruptors, gamechangers en rolmodellen zichtbaarder worden gemaakt voor o.a. mediaredacties en het bedrijfsleven. De lijst bestaat uit tien rubrieken met o.a. Media, Overheid, Sport, Cultuur en Gamechangers. Elke rubriek bestaat uit een nummer 1 uit die rubriek; iemand die het afgelopen jaar het verschil heeft gemaakt met zijn/haar werk, persoonlijkheid en visie.

Rode draad van De Kleurrijke Top 100 is het thema culturele diversiteit en inclusie en de lijst bestaat uit Nederlanders met verschillende achtergronden. Maar ook iemand als Peter R. de Vries heeft De Kleurrijke Top 100 een paar jaar geleden kunnen aanvoeren, omdat kleur niet de letterlijke zin van het woord is, maar iemands maatschappelijke en verbindende overtuigingen kunnen ook de doorslag geven om in De Kleurrijke Top 100 opgenomen te worden. Andere voorgangers waren o.a. Diana Matroos, Sylvana Simons en Humberto Tan. Vorig jaar kreeg de familie Nouri een Hart onder de Riem Award uit handen van profvoetballer Khalid Boulahrouz.

Nieuwe Nederlanders

Nieuwe Nederlanders Dit jaar heeft de hoofdredactie extra haar best gedaan om vluchtelingen met een inspirerend verhaal op te nemen in de lijst om hen zichtbaar te maken voor de rest van de samenleving. “Wij geloven dat vluchtelingen en statushouders met veel bagage naar Nederland komen en die bagage bestaat niet alleen uit leed en verdriet, maar ook uit kennis en ideeën. Zij zijn een rijke aanvulling op onze samenleving,” aldus de hoofdredacteuren Raja Felgata en Khalid Ouaziz.

nadia-moussaid-02

“Ik wil ook dat de ‘witte autochtoon’ nieuwe perspectieven krijgt”

Een interview met Nadia Moussaid, presentatrice van het NTR programma De Nieuwe Maan.

Op 28 februari 2019 wordt de 8e editie van de jaarlijkse Kleurrijke Top 100 gelanceerd. Dit keer vindt de lancering in de havenstad Rotterdam plaats; het is de eerste keer dat De Kleurrijke Top 100 in 010 wordt gelanceerd i.s.m. Theater Rotterdam.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.