Het magazine maakt volgens de Abdij van Berne de Norbertijnse eigenheid duidelijk: een voortdurend op zoek zijn naar een vruchtbare mix tussen het leven en werken binnen de leefgemeenschap van de abdij en de gerichtheid naar buiten, de oren en ogen open houden voor de samenleving. De glossy is vanaf 23 mei verkrijgbaar bij Boekhandel Berne.

Van het jubileumbier Sint Norbertus zijn 900 flessen gebrouwen. Iedere fles is persoonlijk genummerd. Het bier is een amberbier van 7,5 procent in een speciale fles van 1,5 liter. Sint Norbertus is online te bestellen, via www.webwinkelberneabdijbier.nl

Kloosterleven centraal

De glossy heeft als thema ‘feest’ en zet het Brabantse kloosterleven centraal. Naast 900 jaar Norbertijnen valt er nog meer te vieren. Zo bestaan de Norbertinessen van Catharinadal in Oosterhout 750 jaar, vieren de kruisheren in St. Agatha hun 600 jarig bestaan en vestigden de zusters Clarissen zich 300 jaar geleden in Megen.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.