Ferrier is een ervaren bestuurder en heeft ervaring op alle werkterreinen van UNESCO. Ze was van 2002 tot 2012 Tweede Kamerlid namens  het CDA, met als portefeuille o.a. internationale samenwerking, onderwijs, gezondheidszorg en sociale zaken. De afgelopen jaren werkte ze in China en Zuidoost-Azië, waar ze als docent politiek en mensenrechten bij verschillende universiteiten is betrokken, waaronder de Aziatische Universiteit voor Vrouwen in Bangladesh.

De nationale UNESCO-commissie voert de missie van UNESCO in Nederland uit en is daarmee de schakel tussen de VN-organisatie UNESCO en Nederlandse deskundigen en instellingen. De commissie adviseert onder meer de Nederlandse overheid over UNESCO-onderwerpen als onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

De voorzitter van de commissie wordt benoemd door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in overeenstemming met de ministers van Buitenlandse Zaken en voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De commissie is hierbij gehoord.

Bron: Rijksoverheid.nl

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.