De acht kinderen ontvingen hun eerste communie op zondag 7 januari. Vader Yousef, vicaris van de Latijnse parochie van Gaza, ging voor in de viering. De Heilige Familiekerk en het aanpalende klooster van de zusters van Moeder Theresa blijven een toevluchtsoord in de getroffen regio. Ook de sacramenten en de dagelijkse mis blijven een steun voor de Palestijnse christenen, waaronder recent nog een doopsel.

In Gaza werden de afgelopen drie maanden minstens 23.000 mensen gedood, onder wie naar schatting 10.000 kinderen, vooral door gedropte bommen. Een nog veel groter aantal mensen in Gaza is gewond of ontheemd geraakt. Critici en een aantal deskundigen spreken van een genocide. Ook de regering van Zuid-Afrika stelt zich op dat standpunt en spande hierover een zaak aan tegen Israël voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag die vandaag formeel is begonnen.

Tegelijk zijn veel mensen in Israël, dat zich de afgelopen jaren relatief veilig waande, nog steeds in shock door de aanval door Hamas op 7 oktober jl. waarbij 1.200 burgerslachtoffers zijn gevallen. Aan beide kanten zitten nog altijd gijzelaars vast.

Vooralsnog wordt, ook door de Nederlandse regering, geen gehoor gegeven aan de roep om steun te geven aan een staakt-het-vuren.

417891331_752619026898110_4292118931925132889_n
Beeld door: Heilige Familiekerk in Gaza
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.