Dominee Wilma Hartogsveld liet zich inspireren door een krantenartikel (in de Trouw maart 2019) over een Noorse variant hiervan. Geraakt door de verhalen over mensen die niet of met moeite een netwerk kunnen opbouwen, zocht ze naar medestanders in en om de nieuwbouw van Nijmegen Noord.

Wie wel eens om zich heen heeft gekeken in een bus of trein, een wachtkamer of in een café, weet dat het niet meer vanzelfsprekend is om contact – al is het maar oogcontact – te krijgen. Iedereen is druk in de weer met elkaar, de tablet of smartphone en je moet wel een held zijn om zo iemand aan te spreken. De media-aandacht voor de 26-jarige Nadi van de Watering met haar noodoproep op Twitter heeft duidelijk gemaakt dat ook jongeren het niet altijd makkelijk vinden om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten.

Vanaf 2 oktober kan iedereen bij de cafés Stroom en Eten&Drinken in Lent en bij Brasserie Bloem in Bemmel regelmatig koffie of thee drinken uit de speciaal hiervoor ontworpen ‘Kletskop’. Hartogsveld hoopt dat het initiatief navolging zal vinden en dat meer maatschappelijke organisaties en cafés de handen ineen zullen slaan.

Kletskoppen zijn prima voor mensen die in hun eentje een café binnen stappen, maar ook heel geschikt voor vrienden en bekenden die samen wat drinken en open staan voor nieuwe contacten. Tijdens de ‘kletskopuurtjes’ wordt in de cafés gevraagd in wat voor kop, beker of glas de koffie, cappuccino of thee mag worden ingeschonken. Het koekje bij een Kletskop is uiteraard een lekkere kletskop. Wie even geen behoefte heeft aan contact kan natuurlijk ook op die tijden voor een neutrale kop of glas kiezen.

kletskop3
Beeld door: Marion Zwart

De koppen en glazen worden door assistent medewerkers van Makers&Merken gemaakt en ook de koekjes worden gebakken door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Op woensdag 2 oktober worden de eerste Kletskoppen leeg gedronken op alle drie de locaties, iedereen is daar van harte welkom bij de feestelijke start vanaf 10:00 uur.

In de maand oktober is elke tweede kop koffie, cappuccino of thee uit een Kletskop gratis.

Dit zijn vanaf 2 oktober (voorlopig)de dagdelen waarop de Kletskoppen worden ingezet:

Dinsdagochtend (10:00 – 12:00) bij Brasserie Bloem (Markt 34, Bemmel)
Woensdagochtend (10:00 – 12:00) bij café-restaurant Stroom (Vossenpelssestraat 16, Lent)
Vrijdagochtend (10:00 – 12:00) bij café Eten&Drinken (Lentseschoolstraat 61, Lent)

Meer informatie ook over mogelijkheden om aan te sluiten is te vinden op www.kletskop.nl

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.