Vers voor vers wordt de korantekst uitgelegd en toegelicht. Uitleg bij de Koran verklaart de tekst vanuit zijn historische context, waaronder oude joodse en christelijke tradities, en vanuit de samenhang met andere koranverzen en bijbelteksten.

Verhoef-uitleg-bij-de-koran
Uitleg bij de Koran is de opvolger van de Koranvertaling van Eduard Verhoef. Beeld door: Skandalon

De Koran trekt steeds meer de aandacht, niet alleen omdat hij voor miljoenen moslims mensen hét geloofsboek is, maar ook vanwege de vraag hoe om te gaan met de uitleg van oude heilige teksten in actuele kwesties, zoals identiteit, vrouwenemancipatie, pluralisme en geweld. Kennis van de aard, achtergrond en inhoud van de Koran helpen om deze tekst naar waarde te schatten. Uitleg bij de Koran is een onmisbaar boek voor wie zicht wil krijgen op de gelaagdheid en betekenis van de Korantekst.

Korandeskundige Eduard Verhoef vertaalde eerder de Koran uit de grondtekst. Zijn soepele vertaling werd zeer goed ontvangen. ‘Eindelijk een goede vertaling voor de Koran,’ recenseerde de Volkskrant. Mohammed Benzakour: ‘Een toegankelijke vertaling van een even eminent als complex boek, zonder afbreuk aan het literaire en mystieke. Dat is een prestatie van formaat.’

Dr. Eduard Verhoef geeft al jaren vele cursussen en lezingen over de Koran en islam en binnen- en buitenland. Hij is eveneens deskundige op het gebied van het vroege christendom. Hij werkte als predikant in de Protestantse Kerk en was gasthoogleraar aan Bryn Mawr College (Pennsylvania, VS) en. In 2015 verscheen zijn vertaling van de Koran.

Boekgegevens:
Eduard Verhoef, Uitleg bij de Koran
Uitgeverij Skandalon, 2017
ISBN 97 8949 21 832 24, 384 pagina’s.

Een recensie van De Koran van Eduard Verhoef is hier na te lezen op Nieuw Wij.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 8 reacties — praat mee.