Sommige ouders zijn ervan overtuigd dat religie het mooiste is wat je jouw kind kan meegeven. Andere ouders vinden weer dat kinderen met rust moeten worden gelaten tot hun 18e jaar. Kunnen kinderen rationeel beslissen over geloofsaspecten? Benadeel je het kind als je diens belevingswereld beïnvloedt met religie? Is het niet zielig voor je zoon om hem uit religieuze overtuiging te laten besnijden wat later niet terug te draaien is?

Deze en andere vragen worden a.s. zondag van 20.00-21.00 uur behandeld in het radioprogramma ‘Kwesties’ op Radio 1. Marianne van den Anker presenteert deze uitzending. Ze spreekt met jongeren en ouders, gelovigen en ongelovigen over religie in de opvoeding.

Te gast: Inge Bosscha (oprichter www.dogmavrij.nl, geloofsgetraumatiseerd), Arjan den Besten (student, atheïst), Anil Kumar (bestuursadviseur gemeente Den Haag, gereformeerd).

Over Kwesties

‘Kwesties’ is het wekelijkse live-debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

Al 2 reacties — praat mee.