Frederik Boven, één van de initiatiefnemers, licht toe: “Er gebeurt in Noord-Nederland veel op dit gebied. Er zijn zeven verschillende organisaties actief. Dat is natuurlijk mooi, maar hierdoor was het wel moeilijk om overzicht te krijgen. We hopen dat mensen door dit nieuwe initiatief sneller vinden wat ze zoeken en geïnspireerd worden.”

contactpersonen-Ikkenje
De contactpersonen van ‘IK ken je’ voor de Jozefkerk in Assen

Om geïnteresseerden sneller wegwijs te maken is alle informatie samengebracht op één website (ikkenje.nl). Op de website zijn activiteiten te vinden, zoals regenboogvieringen, gespreksgroepen en lezingen. Ook is per doelgroep overzichtelijk gemaakt wat verschillende organisaties hen te bieden hebben, bijvoorbeeld voor jongeren, vrouwen, transgenders en kerken. Vijf contactpersonen fungeren als eerste aanspreekpunt. Naast het bieden van meer overzicht wil ‘IK ken’ je de samenwerking bevorderen tussen organisaties die actief zijn op het gebied van geloof en seksuele en genderdiversiteit.

De naam ‘IK ken je’ verwijst ernaar dat God zijn schepselen volledig kent, ook LHBTI+. De organisaties die te vinden zijn via het platform hebben een positieve visie op seksuele en genderdiversiteit en zien het als een verrijking van de schepping.

Meer informatie: https://ikkenje.nl

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.