Tijdens dit event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam spelen 100 mensen tegelijk de game en kan er aansluitend in het World Café gesproken worden met de makers van de game en vluchtelingen uit Syrië. De game is vanaf 6 november in de lucht via Verhaal van een vluchteling/ serious game.

In de spannende en rijk geïllustreerde game leer je alles over de tragische oorlog in Syrië, gezien door de ogen van 15 verschillende personages. Wie de game speelt, trekt op met een van hen en komt voor ingrijpende dilemma’s te staan. De personages zijn allemaal Syrisch maar vertegenwoordigen de enorme religieuze, etnische en culturele diversiteit van Syrië. Ze nemen je mee in hun leven onder de dictatuur, tijdens de revolutie en de oorlog en ze laten je de impact ervan zien. Wie de game speelt ziet de moeilijke keuzes, waaronder vluchten, waar mensen in oorlogsgebieden voor komen te staan.

De game maakt onderdeel uit van het scholenproject Verhaal van een vluchteling. Dat bestaat verder uit een klassenbezoek van een Syrische vluchteling en een docententraining over hoe om te gaan met maatschappelijke gevoelige onderwerpen. Verhaal van een vluchteling wordt gesteund door de Postcode Loterij. Kijk op www.verhaalvaneenvluchteling.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.