Ontwikkelaar van de Tafel en pionier Jonatan Bartling: “Openhartige ontmoetingen zijn niet vanzelfsprekend, we moeten er ruimte voor maken. Ik zoek naar plekken waar we kunnen delen wat ons ten diepste bezighoudt en zo ontdekken wat ons verbindt.”

Derk Stegeman (Stek Den Haag) zocht al langer ruimte om buiten de kerk te experimenteren met Bijbelse verhalen en rituelen, zoals die rond avondmaal of eucharistie en stond zo aan de wieg van de Tafel van Hoop. “Door verhalen en rituelen samen te beleven en concreet naar het eigen leven te vertalen, ontstaat een nieuw soort breken en delen.”

Voor gemeenschappen en gemeenten, pioniersplekken, eetprojecten en andere groepen, binnen en buiten de kerk, die zoeken naar nieuwe manieren van verdieping en ontmoeting biedt de Tafel van Hoop kant en klare programma’s en handleidingen. Elke Tafel heeft een eigen verhaallijn en thema. Door tekst en muziek, oefening, ritueel en gespreksvragen kan een verhaal gaan resoneren.

Op www.Tafelvanhoop.nl staat alles wat nodig is om je eigen Tafel van Hoop te creëren. Je kunt kiezen voor een van de kant-en-klare Tafels, of een Tafel organiseren rond een eigen thema, met een doe-het-zelf handleiding.

In 2019 geeft Stek Den Haag via bevriende netwerken tien Tafels cadeau. Als het begin van een nieuwe beweging van breken en delen. De Tafel van Hoop werd mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk en Diaconie Den Haag en de bijdragen van fondsen.

In 2019 geeft Nieuw Wij in samenwerking met Stek Den Haag twee Tafels van Hoop cadeau aan geïnteresseerde organisaties. Als het begin van een nieuwe beweging van breken en delen.

Wil jij de Tafel van Hoop organiseren op jouw plek? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wat je dan kunt krijgen: de begeleiding en ondersteuning in de organisatie door Jonatan Bartling. Boodschappen en eventuele benodigdheden zijn voor eigen rekening.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.