Een Walk of Peace is dé manier om iets sociaals doen wat daarnaast jouw stad kan veranderen. Het is een feest van ontmoeting en van ongekende initiatieven voor een samenleving die laat zien dat iedereen erbij hoort. Het thema van de Walk of Peace in Zwolle is ‘Jij hoort erbij’ en deze sluit naadloos aan bij het thema van de Vredesweek: Inclusief Samenleven. Alle vredeswandelingen hebben een verhaal in zich. Je ontmoet verrassende kanten van een stad waarin zoveel mensen zich al inzetten voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen.

Sarah Lucassen, de jongste stadsdichter die Zwolle ooit heeft gehad, zal een nieuw vredesgedicht voordragen bij de opening van Walk of Peace. Net als de eerste Walk of Peace in Den Haag in 2015, begint deze Walk of Peace in een veelkleurige wijk, de Dieze, bij Openbare Basisschool De Springplank. De wijk kent een hoog percentage laagopgeleiden, lage inkomens, eenoudergezinnen en een grote etnische diversiteit. Een basisschool in zo’n wijk heeft dus haar handen vol om gemeenschappelijkheid vorm te geven.

Het Vredesplatform Zwolle, dat de Walk of Peace organiseert, wil met deze start laten zien hoe belangrijk een basisschool is voor de samenleving van morgen. Hier begint de kunst van het samenleven. De school zal start en eindpunt zijn voor de wandeling. Kinderen vertellen over hun dromen en de wijze waarop ze op school met elkaar omgaan.

Walk of Peace Lucassen en Fritschy

Deze wandeling loop je in kleine groepjes en vanaf de basisschool ga je de wijk in. Onderweg voert Stan Fritschy, meesterverteller en coach duurzame scholen, je mee naar andere tijden uit Zwolle. Ook de Alevitische Vereniging in Zwolle wil deelnemers hartelijk ontvangen om te vertellen wat hen inspireert. Laat u verrassen door de anderen activiteiten en verhalen onderweg. De wijkvereniging Bollebieste zorgt als gastgever voor koffie en thee en Saeed zorgt voor hapjes. Geert van Dartel, voorzitter van de Landelijke Raad van Kerken, Maryem Lhajoui, stagiaire bij PAX en Michiel van Willigen, wethouder in Zwolle, zullen de Walk of Peace om 14.00 uur openen.

Klik hier voor meer informatie over de route en het programma.

PAX organiseert de nationale Vredesweek dit jaar van 18 t/m 26 september. Door het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd. Bekijk hier wat er bij jou in de buurt te doen is. https://vredesweek.nl/agenda/kaart

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.