Manuela Kalsky gaat, met behulp van belangrijke denkers en doeners, op zoek naar antwoorden op deze vragen, waardoor inspirerende vergezichten ontstaan. Daarbij passeren belangrijke maatschappelijke thema’s de revue, zoals: immigratie, het nieuwe nationalisme, identiteitsverlies en de spirituele zoektocht van de individuele mens – de zogenaamde relishopper. Kalsky pleit voor een open omgang met verschillen, een op compassie gebaseerde spiritualiteit en het aangaan van nieuwe verbindingen als sleutel voor het realistisch idealisme van een ‘nieuw wij’.

Deze 15de J.H. van Oosbreelezing, uitgegeven door het Apostolisch Genootschap, is verplichte lectuur voor iedereen die begaan is met de toekomst van de Nederlandse samenleving.

Prof. dr. Manuela Kalsky (Salzgitter-Bad, 1961) studeerde theologie in Marburg en Amsterdam. Zij is directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving in Amsterdam. Sinds 1 januari 2012 bekleedt ze aan de Vrije Universiteit de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving. Zij geeft leiding aan het project W!J, waar de multimediale website Nieuwwij.nl en het onderzoeksproject ‘Op zoek naar een nieuw wij in Nederland’ deel van uitmaken.

Klik hier om deze lezing te bestellen.

Bron: Eburon

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.