‘Het laatste nieuws over God komt uit Zwolle’ is een humoristisch evangelieverhaal dat zich afspeelt in onze tijd. Een joodse ondernemer uit Zwolle neemt een sabbatical en verkondigt een jaartje wat hem in een mystiek moment werd geopenbaard: de reden van het doen van de naastenliefde waartoe alle monotheïstische Schriften uit naam van God oproepen.

zwollegod

Over de auteur

De Zwolse postmoderne devoot en beeldend mysticus Henk Heideveld (1950) schreef 40 jaren aan een geestelijk dagboek, dat hij tot een hoogst actueel geschrift heeft omgewerkt. Het is een openbaring hoe deze katholieke schrijver aan onderwerpen raakt als theologie en filosofie, jodendom en christendom, vrijheid en islam, Europese cultuur en Holocaust, ernst en humor. En steeds klinkt het in dit evangelie: ‘Heb uw naaste lief, dan bent u in Allah’s ogen een goede moslim!

Boekpresentatie

Woensdagavond 24 januari van 18.00 – 20.00 vindt de feestelijke presentatie plaats van het boek waaraan Zwollenaar Henk Heideveld de afgelopen 40 jaren schreef. Het is een uitleg over de essentie van de nalatenschap van Abraham voor joden, christenen en moslims. Heideveld zal deze avond tevens worden uitgeroepen tot stadsprofeet van Zwolle door de voorzitter van de Partij Voor Cultuur, Martijn van Hese. Over het boek zullen deze avond spreken: Zwolle’s stadspastor ds Mariska van Beusichem, auteur Kader Abdolah en kunsthistoricus Henk Laarakkers. Klik hier voor meer informatie.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.