De eerste bijdrage neemt prof. dr. Rick Benjamins voor zijn rekening, een van de auteurs en redacteuren van Liberaal christendom. Hij is docent dogmatiek (PThU) en bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie (PThU/RuG). Onder de titel ‘Aan tafel!’ gaat hij in op de betekenis van de Reformatie, die 500 jaar geleden begon, en verkent hij de toekomst van de protestantse eredienst. In dit kader pleit hij ervoor dat in vernieuwde vorm de Maaltijd centraal komt te staan in de protestantse viering. Filosofe en schrijfster Désanne van Brederode is bereid gevonden op dit artikel te reageren.

Het kernteam van de website liberaalchristendom.nl bestaat uit Erik Jan Tillema (webredacteur), Alke Liebich (eindredacteur) en Jan Offringa (hoofdredacteur). De redactieraad bestaat uit de schrijversgroep Relivant, verantwoordelijk voor het boek.

Over het boek

In totaal elf auteurs schreven het boek Liberaal christendom dat begin 2016 verscheen. Hierin werken predikanten en andere theologen van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten en Op Goed Gerucht een liberale theologie uit, met o.a. hoofdstukken over God, Jezus, Bijbel, waarheid, kerk, gebed, liefde, seksualiteit en gastvrijheid. Binnen het jaar kreeg het boek een derde druk. Het boek ontving veelal positieve recensies (vier sterren in Trouw) en ook in de kritische geluiden klonk vaak de nodige waardering mee. Van links tot rechts in de kerk wordt het boek uiterst serieus genomen. Talloze kerkelijke gemeenten besteedden er aandacht aan in de vorm van lezingen of gesprekskringen. Onlangs werd het boek genomineerd voor de prijs van theologisch boek van het jaar.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.