De Wereldjongerendagen vonden voor de allereerste keer plaats in 1984, in Vaticaanstad, Rome, op initiatief van de heilige paus Johannes Paulus de 2e. Sindsdien is het gestaag uitgegroeid tot wat het vandaag de dag is.

Elke Wereldjongerendag heeft een thema. Dit jaar is dat ‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas 1:39). Paus Franciscus schreef hierover in zijn brief aan de jongeren van de wereld, in de aanloop naar het komende event in Portugal. De Nederlandse bisschoppen zullen aandacht besteden aan het thema tijdens hun catecheses in Lissabon.

Het event wordt vaak voorafgegaan door de Days in the Diocese. Dit zijn dagen in aanloop naar de Wereldjongerendagen, waarop deelnemers te gast zijn in één van de bisdommen van het gastland. Tijdens activiteiten, aangeboden door dat bisdom, leren deelnemende jongeren de cultuur van het land beter kennen.

De Nederlandse WJD-organisatie wil zoveel mogelijk Nederlandse jongeren de kans geven om naar het event in Lissabon te gaan. “Het is een grote kans voor hen om te groeien in geloof, in verbondenheid met leeftijdgenoten, en met vreugde terug te keren om te bouwen aan de Nederlandse kerk van morgen,” schrijft de organisatie. De organisatie maakt daartoe diverse filmpjes waarvan nu een eerste online staat. Bekijk hier de website van de Nederlandse WJD-organisatie.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.