Het is een interessante observatie, zeker gezien het feit dat Nederland in Europa de meeste smartphones per inwoner telt. Voor Nieuwwij.nl een goede reden om de handschoen op te pakken en daarom staat deze maand in het teken van contact. Welke vormen van contact zijn in en welke uit? Wat zijn de voor- en nadelen van contacten via social media en smartphones? Veranderen ze onze manieren van in contact treden? Welke groepen in de samenleving hebben te veel of juist te weinig contact? En hebben we nog contact met God of met een ons overstijgende werkelijkheid? Daarover gaan we het hebben deze maand.

In een onderzoek las ik dat 63% van de respondenten vaker persoonlijk contact zou willen hebben met vrienden en familie. En hoewel de helft het makkelijker vindt om via Facebook contact te maken, wordt dat ook als vluchtig en onpersoonlijk ervaren. 80% vindt het irritant dat mensen steeds vaker worden afgeleid door hun smartphone.

Mensen hebben een diep verlangen naar toegewijde aandacht en daarom willen ze elkaar zien en ontmoeten. Dus, Mohammed, met dat oogcontact komt het wel goed. De Prediker zei het al: Het oog raakt van zien niet verzadigd!

I.Overdijk-Twitter

Ida Overdijk

Eindredacteur religie & cultuur TV

Ida Overdijk is eindredacteur religie & cultuur TV, tot 2016 bij de IKON, nu bij EO.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.