Verhalen verzamelen

De drie makers bevinden zich alle drie in dezelfde totaal verschillende werelden van kunst, vechtsport, religie, sociale vernieuwing, media, Europa en vrouwen. Lucas is een Vlaming in Nederland, Ahmet Turks-Nederlands en Rashif Marrokaans-Vlaams. Ze zien zich geconfronteerd met uiteenlopende en tegenstrijdige verwachtingen rondom man-zijn. Hoe ben je een prins in het huishouden maar een man in bed? Waar zijn de ‘meesters’ in het basisonderwijs heen? Hoe wel stoer maar niet macho te zijn? Wat betekent ‘Vader’ in een geseculariseerde wereld? Wat geef je mee aan je zoon als je je afvraagt wat je eigen vader je geleerd heeft? Wat is kwetsbaarheid? Hier willen Lucas, Ahmet en Rashif het met mannen in Nederland en Vlaanderen over hebben.

Goed eten, goed gesprek

Geïnspireerd door de Turkse eet- en verteltraditie van de Sohbet (samenzijn, gesprek) nodigen de makers mannen – van imams tot kleuterklasleraren – uit om bij hen aan tafel te schuiven en ervaringen en verhalen uit te wisselen. De Vlaamse, Marokkaanse en Turkse eetcultuur vormen de setting om het te hebben over thema’s als religie, vaderschap, machocultuur en agressie, kwetsbaarheid, liefde, seks en intimiteit.

Een professionele film- en geluidploeg zijn aanwezig bij de etentjes om de sfeer en uitkomsten vast te leggen. Dit materiaal vormt de basis voor de verschillende onderdelen binnen het project De Man Is Lam. Het resultaat is vanaf april 2017 te zien in een film/fotografie serie door Ahmet, een audioproject/radiodocu door Rashif en een eigentijdse theatervoorstelling door Lucas waarin beeld en geluid weer samenkomen.

Bron: Demanislam.nl

Greco Idema

Greco Idema

Eigenaar Bureau Intermonde

Greco Idema is eigenaar van Bureau Intermonde, een interreligieus advies- en organisatiebureau. De afgelopen jaren ontwikkelde hij (soms …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.