Seighali beschrijft haar verbinding met Humanistisch Verbond als volgt: “Het motto van het Humanistisch Verbond is mijn zienswijze, mijn verhaal en waar ik in mijn leven voor sta. Een vrije geest, de vrijheid van denken, de vrijheid om keuzes te maken zijn centrale thema’s in mijn leven en werk. Mensen zijn altijd mijn drijfveer. Een bijdrage leveren aan sociale impact en ontwikkeling geeft mij voldoening”.

thumbnail_Mardjan-Seighali_portret-staand_kl-e1605794940196-520×678
Beeld door: Marijn Smulders - Humanistisch Verbond

Seighali (geboren 1964) is sinds 2013 directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Zij groeide op in Iran en is in 1990 voor het toenmalige regime gevlucht. Ze kwam uiteindelijk met haar gezin in Nederland terecht. In Iran had zij de vrijheid niet om zich politiek te uiten, in Nederland heeft ze zich jarenlang ingezet voor de lokale politiek in haar woonplaats Almere.

Het Humanistisch Verbond meldt: “Naast haar reguliere werk is zij ook al vele jaren bestuurlijk actief bij diverse organisaties. Zo zit zij onder meer in de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens en in de Raad van Toezicht van Paleis het Loo. In 2019 ontving Seighali de Comeniusprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetoon aan iemand die zich op onderscheidende manier inzet voor de belangen van vorming, onderwijs, wetenschap en cultuur en voor de ontwikkeling van de internationale samenleving. Op 14 januari 2021 verschijnt haar boek ‘Tot op de dag’.”

Afscheidscadeau Boris van der Ham

Boris van der Ham (1973) was voorzitter van 2012 tot en met 2020. “Onder zijn voorzitterschap stelde het Humanistisch Verbond zich maatschappelijker en uitgesprokener op, wat ook een grote ledengroei teweegbracht. Het Humanistisch Verbond telt nu de meeste leden sinds vijftig jaar,” aldus de organisatie. “Bovendien heeft Van der Ham veel aandacht besteed aan de positie van ex-moslims in Nederland en wereldwijd. Samen met omroep Human maakte hij twee documentaires, schreef een boek over de vaak moeilijke situatie van ‘afvalligen’ in Nederland en creëerde een ontmoetingsplek voor deze nieuwe vrijdenkers.”

Van der Ham blijft actief in het bestuur van Humanists International, de wereldwijde humanistische koepelorganisatie, waar hij ook bestuurslid is. Hij biedt iedereen die het wil zien en horen, een persoonlijk afscheidscadeau aan dat Nieuw Wij hieronder graag deelt.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.