In een reactie aan Nieuw Wij legt Yafat uit dat hij enkele weken geleden een Pakistaanse christen hielp die bedreigd wordt nadat zijn vrouw bekeerd is tot de islam. De man en zijn kinderen worden nu onder druk gezet om zich ook te bekeren. “Toen ik probeerde hen te beschermen, ontving ik ook doodsbedreigingen,” zegt Yafat, “Ik vrees niet alleen voor mijn leven, maar ook voor dat van mijn kinderen.”

Als mensenrechtenactivist zat Yafat zelf tien jaar in de gevangenis omdat hij onterecht beschuldigd werd van moord. Sinds zijn vrijlating zoekt hij juridische hulp voor gevangenen en helpt hun families, omdat de mannen meestal kostwinner zijn. Zijn droom is het oprichten van een healing center waar ex-gevangenen praktische hulp en therapie krijgen, vertelde hij vorig jaar in een interview op deze site.

Yafat was in 2021 enkele maanden in Nederland in het kader van Shelter City. In die periode bezocht hij onder andere een gevangenis en de reclassering om zich te laten inspireren. Op Hogeschool Windesheim in Zwolle leerde hij meer over psychomotorische therapie, wat belangrijk is om mensen vooruit te helpen.

“Ik help de meest kwetsbare gevangenen, omdat ik weet hoe het is om achter de tralies te zitten”, legt Yafat uit. Het juridische systeem in Pakistan zorgt er volgens Yafat voor dat veel mensen onterecht vastzitten omdat ze geen advocaat kunnen betalen. “Ik voel empathie voor iedereen die zich een weg baant door Pakistans complexe en vaak oneerlijke juridische landschap.”

Lees ook

Sohail Yafat

Sohail Yafat wil ex-gevangenen in Pakistan helpen

Pakistaanse mensenrechtenactivist was enkele maanden in Shelter City Zwolle

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.