ikonhuis78De Nieuwe Wereld is dè zondagse talkshow over engagement en vrijzinnigheid. Presentator Colet van der Ven ontvangt gasten om hun inzichten, dromen, idealen en inspiratie te delen met de kijker. Cabaretier Johan Fretz leidt de kijker rond in De Nieuwe WereldDe Nieuwe Wereld heeft speciaal oog voor mensenrechten, kunst en cultuur. Dit alles onder het motto: ‘Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen.’ In samenwerking met De Nieuwe Liefde & Nieuwwij.nl.

Afgelopen zondag was er weer een uitzending op NPO2. Onderaan deze pagina kunt u die uitzending bekijken. Dit waren de onderwerpen:

Hoe ziet de nieuwe wereld eruit volgens, ooit, de invloedrijkste man van Nederland? Alexander Rinnooy Kan, voormalig SER-voorzitter en hoogleraar bedrijfskunde aan de UvA, loopt zich nu warm voor de Eerste Kamer en deelt zijn visies en visioenen met ons in de ‘chambre de reflexion’ van De Nieuwe Wereld.

Sinds de aanslagen in Parijs en Kopenhagen is de angst voor toenemend antisemitisme in de Joodse gemeenschap weer springlevend. Moeten joden bang zijn voor moslims? Maar ook moslims hebben te lijden onder islamofobie, omdat zij aangekeken worden op het terrorisme gepleegd door aanhangers van Islamitische Staat. Hoe moeten we daar in Nederland mee omgaan? Hoe zorgen we ervoor dat gemeenschappen niet van elkaar vervreemden en tegenover elkaar komen te staan? Rabbijn Lody van de Kamp, initiatiefnemer van Salaam-Shalom, en Judith Frishman, hoogleraar Jodendom in Leiden laten hun licht erover schijnen.

Zondag gaat de film Erbarme Dich in premiere in het concertgebouw te Amsterdam. In een labyrintische reis door het decor van een verlaten kerk met een groep daklozen als publiek zien we verhalen uit de Mattheus Passie met o.a. opera regisseur Peter Sellars, schrijfster Anna Enquist en danser Emio Greco. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands staat onder leiding van Pieter Jan Leusink. Regisseur Ramon Gieling vertelt over zijn passie.

Mensenrechtenjournaal
Deze week is er aandacht voor Nigeria en Syrie.

Muziek
Shura Lipovsky, zangeres van het Jiddische lied, en haar ensemble treden op. Zij zingt ook op de Benefietavond voor Syrie: Together for a Culture of Peace!, en roept iedereen op om te komen op 6 maart in de Dominicuskerk in Amsterdam. En natuurlijk brengt ze ook haar versie van ‘Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen’ ten gehore.

Voor meer informatie: http://ikon.nl/denieuwewereld.

Bron: IKON

Nog geen reactie — begin het gesprek.