Het initiatief van de varkensvlees- en alcohol barbecue van een nationalistische en extreem-rechtse groep genaamd ‘Verenigde Macedoniërs’ was bedoeld om te protesteren tegen de teloorgang van de cultuur vanwege de komst van vluchtelingen. Ook in Nederland intussen een bekend fenomeen, zoals wel blijkt uit de gewelddadige aanval op de Kick Out Zwarte Piet bijeenkomst in den Haag afgelopen week.

Initiatiefnemers van de ‘BBQsponsortour’: “We staan voor het recht van vrijheid van meningsuiting en vlees en alcohol is niet gewelddadig. Het is wel knap lullig, tegenover mensen die zo in de knoei zitten als de vluchtelingen in Griekenland. We snappen de frustratie van de Grieken, we gingen al eens die kant op met We Gaan Ze Halen om Griekenland wat te ontlasten. Maar je moet je politieke frustratie niet op vluchtelingen botvieren”.

Op de website bbqsponsortour.eu kon je afgelopen weekend een donatie doen aan de vluchtelingen in het desbetreffende kamp door per demonstrant, per stuk vlees of per vijftien minuten barbecue-tijd geld te doneren. Totaal is er nu ruim 5500 euro toegezegd. “Knap werk voor een weekend,” menen de organisatoren tevreden.

In de Griekse media wordt bericht dat de barbecue een beetje een zielige aanblik bood en er meer mensen afkwamen op de gratis souvlaki dan op het gedachtegoed van de initiatiefnemers.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.