Veel Nederlanders met heel uiteenlopende achtergronden, en van conservatief tot progressief, zijn ontgoocheld en ervaren de verkiezingsuitslag als een domper. Zoals Anis Boumanjal op woensdagavond, ruim een half uur na het bekend worden van Exitpolls, deelde op X (Twitter):

Morgenochtend mijn kinderen moeten vertellen dat Wilders de grootste is, doet nog wel het meeste pijn.

Dat “hun” Nederland massaal heeft gekozen voor uitsluiting van hun identiteit, zal ze verdrietig maken, maar nog erger ook onzeker.

En dat stemt mij intens bedroefd….

Tweet (X) van Anis Boumanjal
@AnisBoumanjal 22 nov. 21:40 uur

De redactie van Nieuw Wij publiceerde vlak voor de verkiezingen een serie getiteld Ongevraagd advies aan de politiek waarin deskundigen, zingevers en voorlieden zich bogen over onder meer deze vragen: Waar moeten de kiezers op letten? En hoe kan een nieuwe generatie politici bijdragen aan een hoopvolle toekomst?

Missie

De nieuwe politieke omstandigheden in Nederland verdiepen de urgentie voor het verbinden van culturele en religieuze verschillen. Stichting Nieuw Wij werkt samen met alle mensen en organisaties van goede wil verder aan zijn verbindende missie binnen een open samenleving waarin compassie, democratie en mensenrechten de toon blijven aangeven. Iedereen die de beweging wil steunen is daartoe van harte uitgenodigd.

Lees ook

Jan-jaap-deRuiter

Wat er gebeurt als de PVV zijn zin krijgt…

Jan Jaap de Ruiter over de kleine stap van de-islamisering naar de-moslimisering

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.