Veel Nederlanders met heel uiteenlopende achtergronden, en van conservatief tot progressief, zijn ontgoocheld en ervaren de verkiezingsuitslag als een domper. Zoals Anis Boumanjal op woensdagavond, ruim een half uur na het bekend worden van Exitpolls, deelde op X (Twitter):
Morgenochtend mijn kinderen moeten vertellen dat Wilders de grootste is, doet nog wel het meeste pijn.
Dat “hun” Nederland massaal heeft gekozen voor uitsluiting van hun identiteit, zal ze verdrietig maken, maar nog erger ook onzeker.
En dat stemt mij intens bedroefd….
Tweet (X) van Anis Boumanjal
@AnisBoumanjal 22 nov. 21:40 uur
De redactie van Nieuw Wij publiceerde vlak voor de verkiezingen een serie getiteld Ongevraagd advies aan de politiek waarin deskundigen, zingevers en voorlieden zich bogen over onder meer deze vragen: Waar moeten de kiezers op letten? En hoe kan een nieuwe generatie politici bijdragen aan een hoopvolle toekomst?
Missie
De nieuwe politieke omstandigheden in Nederland verdiepen de urgentie voor het verbinden van culturele en religieuze verschillen. Stichting Nieuw Wij werkt samen met alle mensen en organisaties van goede wil verder aan zijn verbindende missie binnen een open samenleving waarin compassie, democratie en mensenrechten de toon blijven aangeven. Iedereen die de beweging wil steunen is daartoe van harte uitgenodigd.
Mijn vraag is hoeveel waarde de opmerking van dhr Anis Boumanjal nog heeft als hij tegelijkertijd een warm pleitbezorger is van bigamie:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1295727/advocaat-bigamie-moet-legaal-worden
Overigens wel een rare argumentatie van dhr Anis Boumanjal; iets mag omdat het een geloofsuiting is. Dus als je een atheïst bent mag je dus niet, wat je als je gelovige wel mag. Zie alhier de clash tussen uitlegbare onderbouwbare normen van een samenleving en normen van een geloof.