Homo én christen zijn; dat is en blijft een ingewikkelde combinatie. Sinds een aantal jaren is er volgens sommigen sprake van een roze lente in de kerk. Voor de één een verademing, voor de ander een schrikbeeld.

Begin dit jaar deed de zogenaamde Nashville verklaring veel stof opwaaien. Een aantal behoudende christenen ondertekenden de verklaring waarin onder andere een homoseksuele levensstijl wordt afgekeurd. Er ging een golf van onrust en verontwaardiging door Nederland.

‘NieuwLicht’ maakte afgelopen maanden een televisieprogramma waarin Tijs van den Brink christelijke homo’s opzocht, die op hun eigen manier hun geloof en geaardheid een plek geven in hun leven.

In het NieuwLicht Café op 1 april in Amersfoort kijken we dit programma en gaat Kefah Allush met de aanwezigen in gesprek over de plek van LHBT’ers in de kerk. Het doel van de avond is om voorbij de verschillen te kijken en te richten op meer eenheid binnen de kerken. Hoe zorgen we dat LHBT’ers zich veilig voelen in de kerk?

Deze avond is er één in een serie meetups van opinieplatform ‘NieuwLicht’, waar experts en NieuwLichters in gesprek gaan over actuele thema’s. Discussiëren op Facebook en op tv is leuk, nog leuker is het om iemand uit jouw eigen buurt te ontmoeten en boeiende inzichten of initiatieven uit te wisselen.

Meld je aan via www.facebook.com/nieuwlicht/events.

Maandag 1 april 2019, 20.00 uur, Stadscafé De Observant, Amersfoort.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.