Jaarlijks reikt de Beweging van Barmhartigheid de Compassieprijs uit aan een persoon, initiatief of organisatie die in staat is om ‘harten te verwarmen, mensen te verbinden en welzijn te bevorderen’. In 2024 staat de Compassieprijs in het teken van Kunst.

De Compassieprijs vindt haar oorsprong in het internationale Charter for Compassion dat oproept om de ‘Gulden Regel’ weer in ere te herstellen. Het initiatief hiertoe werd in 2009 genomen door de Britse schrijfster Karen Armstrong.

Sinds 2011 reikt de Beweging van Barmhartigheid de Compassieprijs jaarlijks uit aan personen of projecten die erin geslaagd zijn compassie zichtbaar of voelbaar te maken. De prijs bestaat uit een oorkonde, een compassielamp en een geldbedrag.

Ieder jaar heeft de Compassieprijs een ander thema. In 2023 was het thema gericht op scholieren. Dit jaar staan kunstenaars centraal. De uitreiking vindt plaats in september.

Meer weten en/of een kunstproject nomineren? Ga naar dit nieuwsbericht op de website van de Beweging van Barmhartigheid.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.