Het jodendom, het christendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme zijn nog altijd springlevend. Toch weten we er nog maar zo weinig van af. Daarom worden in Oh, mijn hemel alle beroemde en oude verhalen verteld uit alle windstreken en tijden, maar nu in de vorm van een sketch. Van de ark van Noach tot de Ramadan, van Adam tot Vishnu en van Jeruzalem tot Tibet.

De profeet Mozes, Jezus Christus, Mohamed Razi, Mahatma Gandhi en De Dalai Lama komen op de bank bij tv-presentator Jochem Op den Velde (Alex Klaasen) en kijken terug op de hoogte- en dieptepunten van hun leven en hun geloof.

Met: Pierre Bokma, Alex Klaasen, Dunya Khayame, Sergio IJssel, Ellen Pieters, Sabri Saad El Hamus, Birgit Schuurman, Jacob Derwig, Ilse Warringa, Laus Steenbeeke, Leon Ali Cifteci, Remko Vrijdag, Rogier in ’t Hout, Gijs de Lange, Mohammed Chaara, Elise Schaap, Tygo Gernandt, Waldemar Torenstra, Joy Wielkens, Phi Nguyen, Marcel Hensema, Peter van Rooijen, Tina de Bruin Dick van den Toorn en vele anderen.

Oh, mijn hemel is geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen en gemaakt door het team van Welkom in de jaren 60.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.