De organisatoren menen dat we mondiale problemen, zoals de klimaatverandering, de energiecrisis en de vluchtelingenstromen niet opgelost krijgen vanuit ons individuele denken. “We hebben de kracht van diversiteit nodig. De Afrikaanse filosofie Ubuntu kan ons daarbij helpen. Daarom is er nu, naast de opleiding op locatie, een online opleiding die is gebaseerd op de essentie van Ubuntu: Ik ben omdat wij zijn. Wij zijn omdat de aarde is.

Elf docenten, ieder met hun eigen expertise, delen in deze cursus hun kennis. Naast Jan Terlouw, Laurentien van Oranje, Kathleen Ferrier en Babah Tarawally zijn Leontine van Hooft, Kees Klomp, Henk Haenen, Andries Baart, André Nijhof, Annette Nobuntu Mul en Mpanzu Bamenga ‘deelgevers’ aan de opleiding. Volgens de organisatoren bieden de lessen hoop, perspectief en concrete handvatten voor het samen kunnen bouwen aan een inclusieve en duurzame wereld.

Deze online opleiding, de Ubuntu MOOC, zal symbolisch van start gaan op 11 februari 2023. Dan is het exact 33 jaar geleden dat Nelson Mandela werd vrijgelaten – de man die de filosofie van Ubuntu op legendarische wijze toepaste in zijn werk en leven.

Bron: www.youtube.com

Over Ubuntu Society en ISVW

Ubuntu – Samen bouwen aan een inclusieve en duurzame wereld is een samenwerking tussen Ubuntu Society en ISVW. Ubuntu Society is opgericht door Annette Nobuntu Mul om de waarden van Ubuntu aandacht te geven in onze samenleving als moreel kompas voor een inclusieve en duurzame wereld. De ISVW is een school zonder winstoogmerk die opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt met als doel filosofie te bevorderen.

Meer informatie over Ubuntu MOOC is te vinden op deze webpagina.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.