Vorig jaar organiseerde De Linker Wang een online bijeenkomst over hoe corona ook invloed heeft op burgerrechten en die in figuurlijke zin kan ‘besmetten’. “Een jaar later constateren we dat deze besmettingsgraad alleen maar toeneemt”, zo stelt het bestuur in zijn brief.

“Wij vragen ons af of de waarden ‘menswaardigheid’ en vooral ‘gemeenschap’ niet worden geschonden met de 2G-maatregel. De waarde ‘menswaardigheid’ omdat mensen worden gereduceerd tot hun vaccinatiestatus. De waarde ‘gemeenschap’ omdat niet gevaccineerde mensen worden uitgesloten van de samenleving, omdat er scheiding wordt gemaakt”, schrijft het bestuur aan de Tweede Kamerfractie.

Het bestuur van De Linker Wang adviseert de fractie een moreel appèl te doen op mensen die niet gevaccineerd zijn. “Benoem dat de vrijheid die wordt genomen, gevolgen heeft voor de vrijheid van anderen en daag mensen uit niet alleen oog te hebben voor het eigen belang, maar ook voor de belangen van anderen bij het maken van deze keuze,” aldus het bestuur. Het bericht met link naar de brief is te vinden op de website van De Linker Wang.

De vierde golf

Ook in andere delen van GroenLinks bestaat weerstand tegen het coronabeleid. Zo is een aantal GroenLinksleden initiatiefnemer van De vierde golf, een collectief van onder andere wetenschappers, artsen, juristen, oud-politici en ondernemers uit verschillende linkse politieke bewegingen. Zij pleiten voor “een pandemie-bestendige democratie, die ook bestand is tegen volgende crises. Een rechtsstaat die de verbinding tussen mensen waarborgt en geen mensen uitsluit.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.