Tijdens de bijeenkomst in de ambtswoning, leerde de 25-jarige Selma naast de joodse Boaz en Noa ook de islamitische Oumaima kennen.

“De avond was heel emotioneel, zowel in de zaal als voor mij persoonlijk”, vertelt Selma aan RTL Nieuws. “Na het gezamenlijke gedeelte raakte ik met Noa in gesprek en we herkenden die emoties in elkaar. We herkenden het verdriet, we herkenden de angst. De angst voor de situatie daar, maar ook voor wat het voor onze samenleving betekent. Die herkenning was heel bijzonder.”

Inmiddels zijn Boaz, Noa, Oumaima en Selma met elkaar in gesprek gegaan en willen zij contact houden om de dialoog gaande te houden.

Chantal Suissa-Runne schrijft op LinkedIn: “Zo trots op onze jongeren van Young Yalla! Ze zijn een baken van licht en hoop in deze tijden. Ze blijven náást elkaar staan ondanks hun verschillende opvattingen in plaats van tegenover elkaar. En dan ontstaat er ruimte om te bewegen. Samen bedachten we #deeldeduif op Instagram. Geïnspireerd door het volgende gedicht van Rumi:

“Wij zijn als de vleugels van een vogel, we kunnen alleen vliegen als we dicht bij elkaar blijven”.

Lees ook

Schermafbeelding 2020-10-10 171240

Met ‘Yalla!’ slaan islamitische en joodse burgers de handen ineen

Pluriformiteit is een kracht die onze samenleving kan versterken, stellen initiatiefnemers

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.