De eenmalige glossy over multireligiositeit werd eerder dit jaar gepresenteerd in Amsterdam. ‘Deze glossy blijkt een uitstekende manier om tamelijk abstract academisch onderzoek voor een breed publiek te presenteren’, schreef de Volkskrant . ‘Met een fraaie vormgeving en sfeervolle foto’s. Deze glossy smaakt naar meer’.

Waarom deze glossy?

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de Nederlandse bevolking elementen uit verschillende religies en levensbeschouwingen combineert. De glossy gaat uitgebreid in op deze onderzoeksresultaten, met quotes van bekende Nederlanders zoals cabaretier Jörgen Raymann, tv-presentatrice Annemiek Schrijver en zenleraar Ton Lathouwers.

Het tijdschrift bevat ook een aantal portretten van ‘MiXers’, zoals de joods-boeddhistische zangeres Lies Müller, en theologe Berthe van Soest, die zich laat inspireren door Hare Krishna’s, sjamanisme, tarot en Keltische feesten.

Er staan columns in de glossy van o.a. schrijfster Rosita Steenbeek, cabaretière Nilgün Yerli, tv-presentator Narsingh Balwantsingh over hun eigen multireligiositeit. Een zelftest helpt de lezer ontdekken in hoeverre hij of zij zelf een ‘flexibele gelovige’ is. Verder bevat MiX tips voor multireligieuze bezinningscentra, gemeenschappen, tv-programma’s en boeken.

De aanleiding voor deze glossy is de afronding van twee vierjarige onderzoeksprojecten naar multireligiositeit, aan de Vrije Universiteit en aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving.

Meer artikelen over de glossy:

Meer informatie over de MiX-glossy is te vinden via de speciale website.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.