Elk programmaonderdeel heeft drie componenten: een gebedshuis als locatie, decor en/of partner, een artistieke programmering zoals bijvoorbeeld beeldende kunst, dans, theater of muziek, én een duidelijk positief maatschappelijk effect. Deze niet eerder vertoonde combinatie van cultuur, zingeving, feest en stilte zorgen volgens de organisatoren samen voor “een reeks betekenisvolle ervaringen”.

Het festival heeft geen religieuze doelstellingen. “Zowel deelnemers als bezoekers kunnen zich wel laten inspireren door rituelen en tradities. Er zijn talloze mooie voorbeelden in de samenleving die ontstaan zijn door religieuze invloeden. Denk aan bruiloften, een minuut stilte om te herdenken, je inzetten voor kwetsbaren of een kaarsje aansteken voor iemand waar je aan denkt,” zo schrijven de organisatoren.

Het festival The Spirit of Amsterdam is geïnitieerd door Robert-Jan Glas, Stefan Beek, Marissa van Beurden en San Jonker. Dit team heeft een achtergrond in het sociaal-maatschappelijke domein, evenementen, cultuur en media. The Spirit of Amsterdam is opgezet als een sociale onderneming in nauwe samenwerking met Stichting 10.000 HOURS.

Met een Open Call is de organisatie op zoek naar makers, producenten en (culturele) organisaties die bij willen dragen aan de festivalprogrammering. Bekijk hier de Open Call.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.