In korte toespraken geven bahá’í, boeddhisten, brahma kumaris, christenen, hindoes, humanisten, joden, moslims, sikhs en soefi’s hun inspirerende visie. Hiermee geven ze parlement, kabinet en het land een spirituele, menselijke boodschap mee aan het begin van het parlementaire jaar. Dit alles wordt omlijst door muziek en dans.

De organisatoren schrijven: “Dit jaar staat deels in het teken van Tweede Kamerverkiezingen. Veel veranderingen in personen hetgeen ook invloed zal hebben op de tijden die komen. De viering is een goede manier om samen na te denken over de richting waarin de tijden kunnen gaan. Welke bijdragen leveren we vanuit onze persoonlijke overtuiging en onze verantwoordelijkheid om met elkaar grotere en kleinere crises op te lossen en waarin rechtvaardigheid en menselijke maat van belang zijn? Indachtig de woorden van Augustinus: het is aan ons, aan ons allen.”

De stichting Prinsjesdagviering bestaat sinds de eerste viering in het jaar 2000. Aanleiding was de gedachte dat religies en levensbeschouwingen meer overeenkomen en delen dan dat zij verschillen en dat ze grotendeels gelijke waarden hebben en dat ze allemaal een specifieke kijk op de wereld, de mens en het leven hebben en ontwikkelen.

Kijk op de website van de Prinsjesdagviering waarop ook de livestream te volgen is.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.