Wim Verschuren was frater in de congregatie van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid in Tilburg. Het woord barmhartigheid werd voor de fraters in de jaren negentig een opdracht, toen zij aan de slag gingen met een revitalisering van hun spiritualiteit.

De fraters traden er actief mee naar buiten met advertenties, boeken, films en zelfs een tv-serie. En de fraters werden gehoord. “Ontdaan van het stof blijkt barmhartigheid een niet te missen appèl te zijn”, zei Verschuren zelf.  Uiteindelijk leidde dit tot de oprichting van de Beweging van Barmhartigheid.

Groot verlies

“Het overlijden van Wim Verschuren is een groot verlies voor ons. We nemen afscheid van een van de initiatiefnemers en dragers van de beweging. Ondanks dat hij de laatste jaren wat minder op de voorgrond trad, is hij altijd een inspiratiebron voor ons geweest”, zegt Johan Willemse, voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid.

Verschuren leefde de barmhartigheid voor, stelt Willemse. “We gaan hem missen. Maar we zullen zijn gedachtengoed en boodschap verder uitdragen.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.