Sign of the Times is een prachtige EO-documentaire van vijf afleveringen waarin vrouwelijke denkers zich uitspreken over de thema’s van de toekomst: democratie, klimaat, zingeving, ongelijkheid en leiderschap. Nieuw Wij is in samenwerking met de EO en Verus bezig om de vertaalslag te maken naar jongeren. En daar kunnen wij je hulp bij gebruiken.

Voor de vijf thema’s zoeken we lesideeën: op welke manier zou jij de thematiek op je leerlingen overbrengen? Welke schrijf-, doe- of spreekoefeningen kun je hierbij bedenken?

foto-oproepsign2
Beeld door: Varney Sesay

Het leukste is natuurlijk als je jouw les met je leerlingen uitprobeert en ook hun feedback vraagt. Misschien zouden zij het wel heel anders aanpakken en kunnen ze zelf iets leuks bedenken?

We nemen de uiteindelijke lessen graag op in onze te ontwikkelen lesbrief, uiteraard met volle vermelding van je naam of naam van jouw school, met een leuke (actie) foto.

Zin om mee te doen of heb je nu al iets klaarliggen dat bij de documentaire past? Mail dan naar juliejet@nieuwwij.nl. Inzendingen graag voor 23 februari.

Wij zijn benieuwd!

Klik hier voor meer informatie over ‘Sign of the Times’.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.