Nadat hij in gewetensnood kwam over de kernwapenwedloop in de jaren tachtig en zich daartegen publiekelijk uitsprak, trad hij af als Nederlands ambassadeur, een ingrijpende gebeurtenis. Sindsdien heeft hij onvermoeibaar en tot het allerlaatst toe gestreden tegen kernwapens en oorlog en zich ingezet voor vrede en verzoening.

Edy Korthals Altes was onder meer in de jaren negentig voorzitter van de Sectie Internationale Zaken van de Raad van Kerken in Nederland, jarenlang lid van het bestuur van Religions for Peace en Pugwash en zette zich in Europees verband in voor de European Ecumenical Commission fors Church and Society en de European Ecumenical Commission on Development in Brussel.

Eerder dit jaar werd Edy Korthals Altes voor zijn tomeloze inzet door de Coalitie Vredesmissies Zonder Wapens en de Initiatiefgroep Inclusieve Veiligheid gehuldigd en uitgeroepen tot Vredesheld 2021. Ter gelegenheid werd toen een interview met hem gehouden waarvan een film is gemaakt: Van havik tot vredesheld. Nieuw Wij deelt de film hieronder als eerbetoon.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.