Ella Vogelaar was lid van de PvdA. Met haar portefeuille was ze verantwoordelijk voor de aanpak van de achterstandswijken. Die 40 probleemwijken werden omgedoopt tot Vogelaarwijken.

Het grote publiek leerde Vogelaar kennen door een ongelukkig mediaoptreden bij GeenStijl. Verslaggever Rutger Castricum interviewde haar, maar ze weigerde op een gegeven moment nog langer vragen te beantwoorden. De camera bleef minutenlang draaien terwijl Vogelaar zweeg en Castricum haar met de microfoon achtervolgde. Dit leverde pijnlijke beelden op.

Vogelaar nam na ruim anderhalf jaar, in 2008, ontslag en werd opgevolgd door Eberhard van der Laan. Hierna werd ze o.a. commissaris bij woningcorporatie Mitros en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk. Samen met haar partner schreef ze het boek ‘Twintig maanden knettergek’, In dit dagboek staan Vogelaars belevenissen als minister centraal.

Eind 2018 werd Vogelaar nog voor Nieuw Wij geïnterviewd door Enis Odaci, mede in het kader van ’10 jaar Nieuw Wij’. Dit interview kunt u hier lezen.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.